SPA PROGRAM / Kinesiology-tape kezelés
Kinesiology-tape kezelés
Azonnali segítség a fájdalomra!

Mozgásszervi problémák kezelése
-izomfájdalmak, lumbágó, becsípődés
-izületi és íngyulladés
-gerincferdülés, lúdtalp, tartásjavítás

Sporttaping
-sportsérülések megelőzése
-teljesítmény növelése
-rehabilitáció felgyorsítása

Mikor érdemes tape-et alkalmazni?

A kinesiology-tape a mozgásszervi problémák kezelésének egyik leghatékonyabb kiegészítő eszköze. Alkalmazható többek közt sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, korlátozott ízületi mozgások, derék-, hát-, nyak és fejfájások, gyulladásos tünetek, például tenisz-és golfkönyök, gerincferdülés, idegbántalmak kezelésésre, tartásjavításra, valamint a mozgásszervi mütéteket követő rehabilitáció során.

Mi is az a tape?

A tape egy vékony, rugalmas pamutszalag akril ragasztóval ellátva, így latex-érzékenységgel küzdők is bátran használhatják. Mentes a kémiai hatóanyagoktól, ennek ellenére képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságot. Bőrbarát, lég- és vízáteresztő, mintegy második bőrként funkcionál.
Az emberi bőrhöz hasonló erősségű, hosszirányban rugalmas, mozgékony pamutszalagok azonban anélkül rögzítik a sérült izmokat, ízületeket, hogy jelentősen korlátoznák azok szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje.

Hogyan hat a tape?

Az általánosan elfogadott elmélet szerint a különleges technikával felragasztott szalag hatásásra a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a vér- és nyirokkeringés, enyhül a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulásának valószínűségét.

Turbók Csaba O63O9359O25